Omgjøring mellom enheter

😀 Her kan du finne mange og varierte oppgaver om omgjøring mellom enheter. 😀

Når man jobber i bredden, får elevene til slutt en super forståelse av dette! 😎

Trykk på lenkene under for å komme til oppgavene og aktivitetene som gjør at dere kan jobbe i bredden, og gripe fatt i stoffet fra maaange forskjellige vinkler. 😛

–> Jeg er veldig opptatt av å vise elever hvor lett det egentlig er å gjøre om mellom enheter. 😎

Det er bare å flytte komma én plass / sette på en null (avhengig av hvilken vei vi hopper) for hvert hakk vi hopper i rekka, enten om det er i rekka m-dm-cm-mm, kg-hg-dag-g eller l-dl-cl-ml. Oppgavene her tar for seg dette:

😀 Diverse oppgaver for 4. trinn og/eller 5. trinn 😀

–> I starten når man jobber med dette kan det være fint å ha et hjelpeskjema for omgjøring av enheter foran seg. Noen elever kan også trenge å ha det ved siden av seg leeenge! 😉 Det finner du her:

😀 Hjelpeskjema 😀

–> Lenker til de andre undersidene:

😀 Hvilket siffer står på centimeterplassen? 😀

😀 Hva er sifrenes verdi + gjør om mellom enhetene 😀

😀 Sett strek mellom enhetene + enhetskryssord 😀

😀 Kilobingo! 😀

😀 Krig! 😀

😀 Literduell! 😀

😀 Memory med diverse enheter + Metermemory x2 😀

😀 NB! Matteinnføring nr. 5 og 6 under 😀 Innføringer for 5. trinn – Oppgavesett 1-10 😀 inneholder kun oppgaver om omgjøring mellom enheter (skroll litt nedover på siden for å finne mappen). Disse to oppgavesettene finnes i tre vanskelighetsgrader.

😀 NB2! For 6. trinn er det laget noen oppgaver om måling og enheter som vi har kopiert bak på matteleksa i perioder. Disse baksideoppgavene finner du her 😀 (skroll litt nedover på siden for å finne mappen).