Oppstart med en ny religion

Jeg skal innrømme at jeg ikke er så vel bevandret i alle KRLE-bøker som finnes der ute, men opplever at de jeg har vært borti starter så “rett på” når de starter med en ny religion.

Mange elever har glemt litt hva f.eks. Buddhisme egentlig er, hvor i verden det finnes buddhister og andre sentrale ting ved buddhismen. Da føles det forvirrende for elevene å f.eks. starte rett på å lære om “Sentrale tekster i Buddhismen”, for de strever litt med å huske hva Buddhisme egentlig er. Jeg sikter nå til 5. – 7. trinn som jeg er mest på, og setter det litt på spissen.

Uansett; jeg merker også at jeg selv trenger å starte litt stort når jeg skal starte med en ny religion:

  • Hvor i verden finnes menneskene som hører til denne religionen?
  • Hvor mange mennesker finnes det i verden som hører til denne religionen?
  • Har religionen noen gud?
  • Og så videre …

Jeg har derfor laget et ark som jeg har kalt “Oppstart med en ny religion” til dette formålet.

Arket inneholder de sentrale spørsmålene om en ny religion. 😀

Elevene kan sitte alene eller i grupper, med PC, iPad eller oppslagsverk, og svare på disse spørsmålene, muntlig eller skriftlig. Ofte snakker vi sammen om det de har funnet etterpå. Jeg føler at oppstarten med en ny religion blir mer helhetlig på denne måten.

Man kan også svare supergrundig på hvert spørsmål, og finne noen bilder som passer til, og brått har elevene laget seg et helt eget kapittel om den aktuelle religionen, og læreboka blir nesten overflødig. 😀

Arket kan lastes ned nedenfor.