Svømming

Nedenfor kan du laste ned to svømmeopplegg for cirka 17 timer hver. 😀

Og her finner du en lenke til mange fine aktiviteter i vannet: 😀 Vill i vann fra Norges Svømmeforbund 😀

Også her er teksten fra gamle Kittys oppgaver beholdt, til glede for gamle og nye brukere. (Det var noe sånt det pleide å stå i Donald-bladene da de presenterte en Disney-klassiker til glede for gamle og nye lesere … 😛 )

Det “morsomme” er at slutten av opplegget for 3. trinn aldri ble finpusset ferdig (for mange baller i luften …), men det funker likevel! 😀

“På vår skole har vi svømming på 3. trinn og på 5. trinn, og klassene har svømming annenhver uke gjennom hele skoleåret, eller hver uke gjennom halve skoleåret.

Derfor har jeg laget to svømmeopplegg, et for 3. trinn og et for 5. trinn, som er for 17 ganger hver, siden det er omtrent så mange timer klassene får i løpet av et skoleår.

Oppleggene kan garantert brukes på andre trinn også, litt avhengig av om man har svømming hvert eneste skoleår, eller bare noen få skoleår som hos oss. Før hadde vi svømming på 3. trinn og 6. trinn, og opplegget for 5. trinn kan like godt brukes på 6. trinn. Trening på svømmeteknikk og alle de andre øvelsene i oppleggene er nyttige og morsomme for mange alderstrinn.

Opplegget for 3. trinn er lager for 45 minutter i vannet, mens opplegget for 5. trinn er laget for 60 minutter i vannet. Dette er imidlertid fleksibelt, man kan velge å holde på med øvelsene i lengre eller kortere tid enn det som står i opplegget, og man kan også justere tiden med hvor lang frilek elevene får. Frilek er nyttig, skulle ønske vi hadde mer tid til det… 🙂

Opplegget for 5. trinn er helt ferdig.

Opplegget for 3. trinn er nesten ferdig, det mangler litt finpuss på slutten. Jeg har noen “note to self” i rød skrift for neste time i opplegget, dette må ignoreres i mellomtiden. 😉

Oppleggene kan også brukes som en idébank hvor man kan finne forskjellige øvelser.

Oppleggene kan lastes ned nedenfor.

Hvis du ikke har Word på PC’en bør du laste ned i pdf-format, siden jeg har brukt en del tabeller og tekstbokser. Disse pleier å forskyve seg hvis man ikke har Word…”